2019-09-06 Östra väggen är färdig. Ett par hyllor på väggen och en löstagbar hylla i fönstret. Framför fönstret hänger två växtbelysningslampor. De används framför allt på våren när frösådderna börjat gro.

Parallellt har vi jobbat med norra väggen. Rivit ner tapeterna och målat. Det är möjligt att det blir fler hyllor i hörnet, Vi måste bara fundera lite hur vi vill ha det.

2019-08-23. Nu börjar man kunna ana slutresultatet vid den här väggen. Det finns fortfarande detaljer som ska fixas. Vi upptäckte även att bänkarna inte är lika djupa. Vi får fundera ett tag på hur vi ska göra med bänkskivorna mot väggen.

Efter en del pyssel och mätande runt fönstret för att kunna fästa fodren sågades fodren till. Efter några provmonteringar och justeringar grundmålades, spacklades de värsta skavanerna och en första strykning med ytfärgen.

Tapeterna nedrivna och väggen påbörjad spackling. I det vänstra hörnet fanns en liten städskrubb när vi flyttade hit. Den rev vi så småningom bort och ställde kyl/frys där i stället. Uppe i taket syns en yta som inte blivit målad på många decennier. De gamla fönsterfodren passade inte längre efter fönsterbytet. Till höger står några gammla dörfoder lutade. De har lagrats uppe höskullen sedan 1971. Innan dess har de suttit någonstans inne i huset.

Det blev riktigt bra med sockeln. Höjden stämmer överens mot den andra bänken och nästan exakt vågrätt åt alla håll.

En sockel är tillverkad. Eftersom det lutar lite hit och dit i hela huset är det inte samma höjjd i något av hörnen på sockeln.

Här är bänkarna ställd på plats i en provmontering. Bänken till vänster är den som flyttats på. Eftersom det var en enda lång sockel under skåp och bänk följde den inte med. Den högra bänken har vi haft några år. Den saknade också sockel när vi ställde hit den.

Då kunde vi flytta kyl/frys från det vänstra hörnet in mot skåpet i stället. Det blir ganska rörigt i köket när man håller på med sånt här.

Vi har ett parti mattbitar med eget klister. Några sådana bitar lades på spånskivan. Och en brädbit sågades till och sattes in som sockel under skåpets gavel.

1971 blev det nytt golv inlagt i köket. Det lades då mot skåp och bänk. Vilket gjorde att jag fick såga till en spånskiva av rätt tjocklek och lägga in där bänken stått. Min fru river i samma veva ner tapeterna som jag satte upp i slutet på 70-talet. Skrapa, "ångmaskin" och slipmaskin änvände hon.

Augusti 2019. När vi bytt fönster har det efterhand mognat ett beslut om att göra om lite i köket. En bänk skulle flyttas. Den var fast monterad mot skåpen till höger och har nog stått sedan slutet på 50-talet. Spikarna som höll ihop det hela blev jag tvungen att såga av. Jag använde en s. k. multimaskin med ett sågblad och sedan ett annat blad för att såga isär limningen.

Eftersom myrorna gjort stor åverkan i underdelen på ett av köksfönstren bytte vi det sensommaren 20018. Här har jag börjat isolera och snickra på insidan. Jag tog hjälp av en kille på byn vid själva bytet. Jag ansåg mig inte tillräckligt erfaren för att göra det ensam. Eftersom det inte var riktigt samma mått fick vi justera lite. Syrran hade bytt till helt nya, så vi fick ett av hennes gamla.

Sommaren 2018 byggde vi en extra redskapsbod. Eftersom vi har vedboden innanför gjorde vi en extra dörr till vänster för att kunna komma fram när det blir fullt i övriga utrymmet. Det blev även lyse få man slipper pannlampa när man ska hämta ved.

Eftersom det blåser nästan konstant här ville vi ha inglasat på altanen. Till att börja med blev det hörnet till vänster. Senare den högra delen och till sist mittensektionen med en balkongdörr. Det blev även en spång till badtunnan vi har bakom huset.